Εισαγωγικά..

Η συλλογικότητα Κανάιμα συστάθηκε το φθινόπωρο του 2015 στα Χανιά ως μια πρωτοβουλία ενάντια στο μιλιταρισμό, με αφορμή τη διώξη συντρόφου ολικού αρνητή στράτευσης.

Κύρια στόχευσή της είναι η αποδόμηση του μιλιταρισμού, ως οικουμενικού και διαχρονικού εργαλείου των εκμεταλλευτών για να επιβάλλουν και να συντηρούν την προνομιακή τους θέση.
Ζώντας και δρώντας εντός της ελληνικής επικράτειας, η υπονόμευση του εγχώριου κρατικού στρατού, η διασαφήνιση του γεωπολιτικού του ρόλου και της εσωτερικής/ κοινωνικής του λειτουργίας μας απασχολεί άμεσα.

Παρατηρώντας την εντεινόμενη στρατιωτική διαχείριση προσφύγων και μεταναστών, την πολύπλευρη στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής ζωής, καθώς και λόγω της γεωγραφικής εγγύτητάς μας στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Μεσογείου, μας ενδιαφέρει το πως θα μπορούσε το όποιο αντιπολεμικό κίνημα να είναι πρώτα και κύρια αντιμιλιταριστικό.

Η «Κανάιμα – πρωτοβουλία ενάντια στο μιλιταρισμό» είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα που λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες, με πρώτη και κύρια εκείνη της συνέλευσής της, κάθε Τρίτη στις 8:00μμ, στο κτήριο της κατάληψης Rosa Nera.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*