Όλοι κι όλες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 28/9 στις 7:00μμ στην πλατεία της Αγοράς!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η επίσκεψη Πομπέο ας είναι αφορμή για τον κόσμο της αξιοπρέπειας να θέσει εαυτόν απέναντι στους εκπροσώπους της παραγωγικότερης μηχανής πολέμου, του ΝΑΤΟ. Είτε πρόκειται για τον ίδιο τον Πομπέο, είτε για τον Μητσοτάκη που τον φιλοξενεί στην έπαυλή του, είτε πρόκειται για όλες εκείνες τις μεγάλες και μικρές φωνές που μιλούν για “ευκαιρίες” και μπίζνες με την πολεμική μηχανή. Ας είναι η αφορμή να θυμηθούμε ότι διαβιούμε δίπλα σε μια τερατώδη στρατιωτικοποιημένη ζώνη, στη Σούδα και στο Ακρωτήρι, ελληνικών και ξένων διοικήσεων.

Για εμάς η επίσκεψη Πομπέο συνιστά επιπλέον μια αφορμή για να μιλήσουμε για τον πόλεμο και την ψευδαίσθηση πως η Αμερική “μπλέκει την “ελλαδίτσα” σε πόλεμο”. Το ελληνικό κράτος ήταν και είναι από τα πιο επεκτατικά κράτη στον πλανήτη (από την ίδρυσή του έχει τετραπλασιάσει την επικράτειά του). Αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της νατοϊκής κιμαδομηχανής. Την πενταετία 2014-2019 η Ελλάδα πάλι βρέθηκε ψηλά στις λίστες με τις χώρες που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς (για την άμυνα, όπως λέγεται κομψά!). Ήταν τρίτη ανάμεσα στα μέλη του ΝΑΤΟ φτάνοντας το 2,28% του Α.Ε.Π.

Εκτός των παραπάνω, το ελληνικό κράτος -ανεξάρτητα από τον δεξιό ή αριστερό “φερεντζέ” που φοράει ανάλογα την περίσταση- συμμαχεί και με δικτατορίες (Αίγυπτος) και μοναρχίες (Σαουδική Αραβία) και στρατιωτικά κράτη-πρότυπα (Ισραήλ). Ολοένα εξοπλίζεται και προετοιμάζεται για πόλεμο με πρόσχημα τα πετρέλαια των πολυεθνικών ή τα θαλάσσια οικόπεδα (Α.Ο.Ζ).

Διαδηλώνουμε ενάντια στην ανοιχτή πια επίθεση του εγχώριου μιλιταρισμού. Η επίθεση αυτή εχει ξεκινήσει χρόνια τώρα με εθνικιστική προπαγάνδα από τα Μ.Μ.Ε σε μια προσπάθεια να ανέβει το αξιόμαχο του στρατού. Το νομοσχέδιο που έρχεται να μετατρέψει προς το χειρότερο τους όρους της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, είναι ένα μεγάλο βήμα προς μια κοινωνία-στρατόπεδο, αυτή δηλαδή που είναι υποτελής σε ένα στρατιωτικό-αστυνομικό κράτος.Η ευθεία σύνδεση της “εθνικής άμυνας” με τις μαθητικές καταλήψεις από διάφορα παρακρατικά δημοσιολογούντα παπαγαλάκια, προλειαίνει το έδαφος για την κοινωνική αποδοχή του. Δεν υπάρχουν λεφτά για ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις καθηγητών, τώρα προέχουν οι φρεγάτες και μαχητικά τζετ, λένε. Αν οι μαθητές συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, τότε κομμένες οι αναβολές για σπουδές και 24 μήνες θητεία.

Τα παραπάνω έρχονται σε μια συγκυρία που οι διαδηλώσεις χωρίς άδεια από την αστυνομία έχουν ήδη απαγορευτεί διά νόμου. Η ελευθερία του λόγου έχει ποινικοποιηθεί με πρόσχημα τα “fake news για το κορονοϊό”, οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων έχουν απαγορευτεί. Πρόσφυγες δολοφονούνται νότια της Κρήτης ή στο Αιγαίο από το ελληνικό λιμενικό και την Frontex ή φυλακίζονται σε στρατόπεδα-κολαστήρια απλά και μόνο επειδή έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες. Κι αν αυτά δεν θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση, είναι και λόγω της ψευδαίσθησης ότι ο πόλεμος είναι εικόνα στις ειδήσεις – που λέει κι ένα παλιό σύνθημα.

Η Ελλάδα είναι τόσο φονικό κράτος όσο κι οι σύμμαχοί της.

Σαμποτάζ στον εθνικό κορμό με αρνήσεις στράτευσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ!

Κανάιμα – αντιμιλιταριστική συλλογικότητα

kanaima.squat.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*